Jäta menüü vahele

Miinitraaler “Kalev” külastab sõpruslinna

Mereväe miinitraaler “Kalev” osaleb 13. – 14. juulil Kunda linna ja “Kalevi” vahelise sõpruslepingu raames Kunda merepäevadel.

Laev osaleb 13.07 kell 10.00 merepäevade avamisel, kell 11 viib meeskond läbi tuletõrje demonstratsioonesinemise. Kell 11 kuni 14 on “Kalev” avatud külastajatele. Laupäeval külastab laeva Kunda linnapea Anne Tasuja.

Visiidi raames toimub laupäeval sõpruskohtumine jalgpallis miinitraaleri “Kalev” ja Kunda linna meeskondade vahel. Pühapäeval korraldab linnavalitsus “Kalevi” meeskonnale linnaekskursiooni.

Miinitraaleri “Kalev” ja Kunda linna vahel 2001. aasta juulis sõlmitud sõpruslepingu järgi on “Kalevil” õigus kanda Kunda vappi ning tutvustada linna oma välisreisidel. Viimati külastas miinitraaler sõpruslinna käesoleva aasta jaanuaris, mille käigus viidi läbi õppepäev Kunda Keskkooli mereklassi õpilastele.

Mereväe laevadest on sõpruslepingud linnade ja valdadega sõlmitud miinijahtija “Wambolal” Pärnuga, “Sulevil” Kuressaarega ning patrullkaater “Ristna´l” Kõrgessaare vallaga.

Saksamaalt kingituseks saadud Frauenlob-klassi rannikumiinitraaler, 1967. aastal ehitatud “Kalev” (ex Minerva) on Eesti Mereväes 1997. aastast. “Kalev” on antimagnetilise puitkorpusega 246-tonnise veeväljasurvega alus, mille pikkuseks on 38 m, laiust 8,2 m, süvist 2,2 m, meeskonnas 19 meest ja kiiruseks kuni 12 sõlme. “Kalev” on korduvalt kuulunud Balti Miinitõrjeeskaadri (BALTRON) koosseisu ning osalenud nii BALTRON’i kui ka muudel rahvusvahelistel õppustel.

Keri üles