Jäta menüü vahele

Staabi- ja sidepataljoni ajateenijad osutasid avariiohvrile esmaabi

Kolm Harjumaal õppusel osalenud staabi- ja sidepataljoni ajateenijat liikusid täna hommikul kaitseväe sõidukiga Tallinn-Tartu maanteel, kui avastasid teelt välja sõitnud sõiduauto. Sündmuskoha lähemal vaatlusel leidsid ajateenijad purunenud sõiduki kõrvalt õnnetuses viga saanud inimese.

„Peale kannatanu avastamist reageerisime olukorrale kiiresti ja vastavalt ajateenistuses läbitud esmaabi ning parameediku kursusel õpitule asusime koheselt kannatanule esmaabi andma,“ ütles staabi- ja sidepataljoni ajateenijast parameedik nooremseersant Henri Tamm. Nooremseersant Tamme sõnul oli kannatanu leidmise hetkel teadvusel, kuid tal oli tekkinud alajahtumine ja ta ei suutnud end liigutada, mistõttu oli tema seisund väga keeruline ning võis iga hetk halveneda. „Pidime tegutsema väga ettevaatlikult kuid samas kiiresti ja oskuslikult, et kannatanu seisukord ei halveneks.“

Ajateenijad helistasid koheselt hädaabi numbrile 112 ja alustasid samaaegselt vigastatule esmaabi osutamist, mida jätkasid kuni kiirabi sündmuspaika saabumiseni ja kannatanu kiirabile üle andmiseni.

Kõik staabi- ja sidepataljoni ajateenijad läbivad sõduri baaskursuse raames esmaabi kursuse. Lisaks läbivad rühmaparameediku eriala valinud ajateenijad eraldi kümne nädalapikkuse rühma parameediku kursuse, mille jooksul saavad ajateenijad esmase praktika Tallinna kiirabis.

Keri üles