Jäta menüü vahele

Sõjalaeval Wambola harjutati tulekahju kustutamist

Kaitseväe sõjalaeval Wambola harjutati täna reageerimist välissadama külastusel tekkida võivale tulekahjule, et tegelikus olukorras oht operatiivselt kõrvaldada.

„Sadamas olles on inimelud kõige tähtsamal kohal. Avariiolukordadele reageerimist tuleb pidevalt harjutada, et päris olukorras kõik tulekollete juurest kiiresti ohutusse jõuaksid,“ ütles staabi- ja toetuslaeva Wambola komandör vanemleitnant Tanel Kangro. „Hiljuti on meiega liitunud mitu uut inimest, kes pole varem laeval teeninud. Väljaõppe tulemusena õpivad kõik meeskonnaliikmed päästma nii end kui kaasvõitlejaid.“

Stsenaariumi kohaselt algas tulekahju elektrisüsteemist laeva teisel tekil. Simuleeritud tulekahjust andis meeskonnale märku kuuma- ja suitsuandur. Kontrollima minnes avastati leekides laeva kajut, suitsuseina tõttu oli ka nähtavus piiratud. Etappide kaupa kustutades saadi põleng kontrolli alla, kogu meeskond suunati ohutusse ning suitsugaasid juhiti laevast välja. Harjutuse lõppedes sai laevapere hindajalt põhjaliku tagasiside.

„Laeva vahimeeskonna avariigrupp reageeris tulekahjule kiirelt. Samaaegselt järgiti ka kõiki ohutusreegleid, nii et harjutust saab õnnestunuks lugeda,“ ütles harjutuse läbiviija nooremveebel Raivo Ahli.

Laevastiku staabi- ja toetuslaeval Wambolal on staabiruumid ja mahukas kinnine miinitekk, mida saab kasutada väljaõppeks või miinituukrite tegevuse toetuseks – vajadusel saab sisustada tuukritöökoja. Piisavalt ruumi on ka mobiilse barokambri jaoks. Pardal on kaks töökoda, puurmasinad ning treipingid. Laeval on põtkur, kaks kummipaati (üks kuni 8 inimesele ja teine 4 inimesele) ning mitu kraanat – vööris 2 tonnise tõstejõuga ja teine 2,8 tonnise tõstejõuga kraana ahtritekil. Laeva luugid avanevad otse veepiirile.

Ühena kolmest Eesti kaitseväe väeliigist on mereväe peamine eesmärk kaitsta Eesti territoriaalset terviklikkust ning riiklikke huvisid merel.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59190

Keri üles