Jäta menüü vahele

Õppusele Okas 2017 on praeguseks saabunud 500 reservväelast

Täna hommikul kell 11 oli Jõhvi linnakusse õppusele Okas 2017 kohale saabunud 500 reservväelast, 45 reservväelast teatas Viru jalaväepataljonile hilinemisest.

“Reservväelased, kes on oma kohuse täitnud ja kohale tulnud on näidanud väga selgelt, et soovivad oma kohust riigi ja lähedaste ees täita. Ka need, kes on teatanud, et teatud põhjustel ei saa osaleda, on olnud vastutustundlikud,” ütles kindral Riho Terras, kelle sõnul toimis käsuliin alates ettepanekust lisaõppekogunemine kokku kutsuda kuni Vabariigi Valitsuse otsuseni ja sealt tagasi kaitseväe juhtimisstruktuuri, hästi ja kiiresti. Kindral Terrase sõnul saab ametlikku teavitust reservväelaste aktiivsust vaadates hinnata rahuldavaks, kuid täpsema hinnangu saab anda peale õppuse lõppu.  “Kindlasti oli tähtis roll ka läbi meedia tehtud teavitusel.”

Jõhvi linnakusse saabunud reservväelastele said kätte vormiriided, varustuse ja teenistusrelva. Reservväelasi ootab ees ohutustehniline instruktaaž, relvaõppe kordamine ja laskmine ning üksuse taktikaõpe. Formeerimispunktid alustasid tööd plaanikohaselt ja saabunud reservväelaste vastuvõtuks oldi valmis õigeaegselt.  

Eile kell 9.33 jõustunud Vabariigi Valitsuse otsusest teavitati reservväelasi tekstisõnumi, e-kirja ja meedia kaudu. Eile kell 15.55 jõudis Jõhvi linnakusse esimene reservväelane.

Lisaõppekogunemist Okas 2017 võtavad alates eilsest osa ka 1. jalaväebrigaadi Scoutspataljon ja NATO Eestis paiknev lahingugrupp.

Lisaõppekogunemise Okas 2017 eesmärk on kontrollida riigikaitse käsuahela toimimist Vabariigi Valitsuse otsuste langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri reservväelase kogunemiseni.

Lisaõppekogunemine toimub teist aastat järjest – esimene lisaõppekogunemine toimus eelmise aasta 2. detsembrist 5 detsembrini, mil teenistusse kutsuti üle 300 reservväelase ja kaitseliitlase Põhja- ning Lõuna-Eestis.

Eile Eesti Vabariigi Valitsuse otsusega kutsuti lisaõppekogunemise Okas 2017 raames 10. detsembrini teenistusse 669 1. jalaväebrigaadi 13. jalaväepataljoni reservväelast, kes värskendavad oma sõdurioskusi.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=nGDI2a2Pbj0 

Keri üles