Jäta menüü vahele

72 ajateenijat lõpetas reservrühmaülema kursuse

Täna lõpetas reservrühmaülema kursuse 72 ajateenijat, kes omandasid kaitseväe ühendatud õppeasutuste lahingukoolis sõjaaja rühmaülema ametikohal teenimiseks vajalikke teadmisi ja oskusi.

„11 kuud ajateenistuse läbimist pole lõpp, vaid teenistuse algus. Tahan teile südamele panna, et olete alles oma juhi tee alguses, ärge pidage oma teadmist ainutõeks, julgege kahelda ka eneses. Rasketel hetkedel ärge heituge lippu maha visates, vaid meenutage, et sõdalast iseloomustab kõige vägevamalt see, et ta pärast kukkumist uuesti püsti tõuseb,“ ütles kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülem kolonel Enno Mõts reservrühmaülema kursuse lõpetanutele.

Tänasel pidulikul tseremoonial andis lahingukool reservrühmaülema kursuse lõpetanud 72-le ajateenijale kätte lõputunnistused, aspirandi tunnuse ja reservohvitseri rinnamärgi.

Kaheksanädalase kursuse jooksul õppisid ja harjutasid ajateenijad rühma juhtimist, rühma lahingutegevuse planeerimist, relva- ja laskeõpet ning muid vajaminevaid oskusi. Reservrühmaülema kursuse läbinud ajateenijad suunduvad edasisele teenistuspraktikale oma väeossa.

Võrus paiknevas kaitseväe ühendatud õppeasutuste lahingukoolis koolitatakse vanemallohvitsere ja reservohvitsere. Kooli õppetöö on jaotatud erinevateks kutse- ja täiendusõppekursusteks.

Keri üles