Jäta menüü vahele

Scoutspataljoni ajateenijad harjutasid koostegutsemist

Scoutspataljonis alates eelmise aasta septembrist soomusjalaväe erialal ajateenistust läbivad sõdurid panid Tapa lähiharjutusalal ründeülesannet täites proovile oma rühmakoostöö oskused.

Eile alanud õppusel harjutavad Scoutspataljoni ridades aega teenivad sõdurid jaoülemate vahelist koostööd rühma tasandil. Harjutus algas käsuandmisega, misjärel jätkasid sõdurid taktikalise osaga, kus kolm jagu ründasid lahingumasinate meeskondadest kokku pandud jaosuurust üksust.

„Harjutuse tegi põnevaks nii läbiviijatele kui osalejatele see, et  vastane osutus oodatust palju suuremaks ning lisaks jaole sai rünnata ka rühmasuurust üksust,“ ütles ajateenijate rühmaülem nooremleitnant Kaarel Tasa.

Kuna lahingumasinad ja jalavägi peavad suutma tegutseda nii koos ühtse meeskonnana kui ka eraldi, siis praegusel harjutusel kontrollisid osalejad jalaväe tegutsemist ilma soomusmasinate toetuseta.  

Scoutspataljonis väljaõppel olevad ajateenijad õpetatakse jalaväelahingumasina meeskonnaliikmeteks. Lisaks tavapärastele jalaväelase oskustele omandavad soomusjalaväelased spetsiifilised oskused, mis on vajalikud pataljoni kasutuses olevatest jalaväe lahingumasinatest CV9035 tingituna. Scoutspataljoni instruktorid õpetavad ajateenijatele soomukilt jalastumist, erinevaid avariiprotseduure, võitlejate evakueerimist õnnetuste puhul ja muud vajalikku. Samuti pööratakse väljaõppel suurt tähelepanu ohutustehnika kinnistamisele.

Scoutspataljoni A-kompaniis koolitatakse ajateenijaid nii sel kui ka järgmisel väljaõppetsüklil. Pärast ajateenistuse läbimist on soomusjalaväelase eriala omandanud sõduritel võimalus kandideerida samasse väeossa tegevteenistusse.

Keri üles