Jäta menüü vahele

Logistikapataljoni sõdurid vandusid Eestile truudust

Jaanuaris toetuse väejuhatuse logistikapataljonis väljaõpet alustanud ja sõduri baaskursuse lõpetanud ajateenijad vandusid täna Ämaris truudust Eesti riigile.

Logistikapataljoni ülema kohuseid täitev major Martin Mäepere tõstis esile jaanuaris väljaõpet alustanud sõdurite olulisust, sest pea pooled neist mängivad tähtsat rolli järgmiste ajateenijate väljaõppes jaoülematena. Ülejäänutel on oluline roll logistikapataljoni julgeolekus ja veovõimekuses. „Selle nädalaga lõppes teie jaoks esimene etapp ajateenistusest, kuid pikk tee on veel minna. Soovin teile edu edasistes õpingutes ja kindlat meelt teenistuses – tõsisemad kursused ja suuremad väljakutsed seisavad teil ees,“ ütles major Mäepere.

Kursuse parimale lõpetajale, reamees Ilja Tšerneštšuk’ile anti traditsiooniliselt üle nimeline tääknuga ning parimat jagu ergutati pataljoni sümboolikat kandvate meenetega. Pärast rivistust oli ajateenijatel võimalik lähedastele näidata  oma elu- ja õpperuume.

Sõduri baaskursuse lõpetas 31 ajateenijat, kellest 13 läheb edasi nooremallohvitseride kursusele ning 18 ajateenijat jätkavad õpinguid autojuhikursustel. Kursuse lõpetamiseks pidid ajateenijad selle nädala keskel läbima lõpurännaku, kus nad ligi ööpäeva kestel kasutasid kursusel omandatud sõdurioskuseid erinevate ülesannete lahendamisel, orienteerusid maastikul nii valges kui pimedas ning läbisid kokku üle 40 kilomeetri pikkuse distantsi.

Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille peamisteks ülesanneteks on väeüksuse rahu- ja sõjaaja allüksuste ettevalmistamine, väeüksuse reservüksuste formeerimise läbiviimine, väeüksuse lahinguvalmiduse tagamine ja kaitseväe väe- ja struktuuriüksustele logistilise toetuse osutamine. Logistikapataljon paikneb Ämari lennubaasi territooriumil.

Keri üles