Jäta menüü vahele

Kaitseväe vigastatud veteranid valmistuvad Invictus mängudeks

Vigastatud veteranide rahvusvaheliseks spordivõistluseks Invictus mängudeks valmistuvad kaitseväe vigastatud veteranid läbivad lähinädalatel olulise ettevalmistuse osana võistlejate kategoriseerimisprotsessi.

Sel sügisel Austraalias toimuvatel vigastatud veteranide mängudel plaanib Eesti osaleda 15-liikmelise võistkonnaga, mille liikmed valitakse vastavalt korraldajate poolt ette antud kriteeriumitele. Mängudel kvalifitseerumiseks ja võistlusklassidesse määramiseks tuleb kõik võistlejakandidaadid eelnevalt kategoriseerida ning just seda lähinädalatel koostöös Spordimeditsiinikeskuse sihtasutuse spordiarstidega tehakse.

„Kategoriseerimine on üks osa ettevalmistusprotsessist, mis annab samas ka märku, et mängud on üha lähemale jõudmas ning järele jäänud kuude jooksul tuleb võistkonda pääsemiseks ning mängudel edukalt esinemiseks treeningutel üha enam vaeva näha. Invictus mängudel osalemine on vigastatud veteranidele eriliseks motivaatoriks, mis innustab neid aktiivselt tegelema oma füüsilise võimekuse tugevdamisega,“ ütles kaitseväe toetusteenuste keskuse kultuuri- ja kehakultuuri spetsialist Kaia Kollo.

Invictus mängud on Suurbritannia prints Harry poolt 2014. aastal ellu kutsutud spordivõistlused sõjalistel operatsioonidel viga saanud sõduritele. Mängude nimi tähendab ladina keeles võitmatut. Mängud on toimunud 2014. aastast alates kolmel korral, sel aastal toimuvad mängud 20-27. oktoobrini Austraalias Sydneys.

Keri üles