Jäta menüü vahele

Balti riikide kaitseväe orkestrid tähistasid riikide 100. sünnipäeva kontserttuuriga

Laupäeval lõppes Leedus Eesti, Läti ja Leedu kaitsevägede ühendorkestri kontsertturnee, millega tähistati Baltimaade 100. sünniaastapäeva.

Kolme riigi kaitsevägede orkestritest moodustatud 100-liikmeline ühendorkester astus nädalase tuuri jooksul läbi kolme riigi reisides üles Tallinnas, Võrus, Cesises, Riias, Liepajas, Palangas, Klaipedas ja Alytuses.

„Muusika ei tunne riigipiire ega keelebarjääre. Kaks aastat tagasi naljatades välja pakutud idee sai parimal võimalikul moel teoks ning nädala kestel ühiselt läbitud teekond koos liitis erinevate riikide muusikud võrratuks orkestriks,“ ütles Eesti kaitseväe orkestri peadirigent kolonelleitnant Peeter Saan.

Turnee avakontsert toimus 12. mail Tallinnas Vabaduse väljakul, viimane 19. mail Alytuses. Ühendorkestrit juhatasid kolonelleitnant Peeter Saan, kolonelleitnant Dainis Vuškans Lätist ning major Egidius Ališauskas Leedust. Orkestri repertuaar sisaldas nii klassikalist muusikat kui ka tänapäevaseid teoseid.

Kaitseväe orkestri ülesandeks on kindlustada muusikaga kõik riiklikud ja sõjaväelised tseremooniad. Orkestri repertuaaris on nii vigurmarssimisprogramm kui ka mitmed kontsertprogrammid süva- ja kergemast muusikast. Lisaks 40 professionaalsele sõjaväemuusikule mängivad orkestris ka muusikalise ettevalmistuse saanud ajateenijad.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58746

Keri üles