Jäta menüü vahele

Kaitsejõudude hokiklubi lõpetas hooaja kahe võidukarikaga

Lõppenud hooaeg tõi Kaitsejõudude hokiklubile kaks võidukarikat – Harrastajate hokiliiga sügisringi ning hokiklubi Sparta korraldatud rahvusvahelise turniiri võitude eest. Lisaks saavutati hooajal harrastajate 45+ vanuseklassi liigas teine koht. 

Hooaja teine pool hokiklubile nii edukalt ei kulgenud, mille peamiseks põhjuseks võib lugeda mitmete võtmemängijate vigastustest ja töökohustustest tingitud mängudelt puudumist. Harrastajate hokiliiga hooaeg lõpetati kokkuvõttes neljandal kohal.

„Olime sunnitud mängima sisuliselt duubelmeeskonnaga, kuid sellele vaatamata suutsime kuni viimase mänguni püsida medalikonkurentsis,“ ütles Kaitsejõudude hokiklubi tegevjuht kolonelleitnant Oleg Vanner. „Eriti suur tänu läheb siinkohal meie liitlastest ja kaitseliitlastest mängijatele, kes aitasid meeskonna komplekteeritust ja mängutaset kõrgel hoida,“ lisas kolonelleitnant Vanner.

Kaitsejõudude hokiklubis (KJHK) lõid lõppeval hooajal kaasa kaks Ameerika Ühendriikide, üks Kanada ning üks Rootsi kaitseväelane, kelle kõigi praegune teenistuskoht asub Eestis. Meeskonna kapteni ülesandeid täitis Rootsi kaitseatašee Eestis kolonelleitnant Mathias Järvare.

„Minu, kui rootslase jaoks, on au mängida selles võistkonnas. Tegime sel aastal suure sammu edasi ja ma ootan juba põnevusega järgmist hooaega,“ ütles kolonelleitnant Järvare, kes innustas kõiki hokihuvilisi kaitseväelasi ja kaitseliitlasi võistkonnaga ühinema. „Tänan kõiki meie toetajaid, võistkonna eestvedajaid, treenereid ja mängijaid,“ lisas ta.

Kaks aastat järjest võita õnnestunud Balti sõjaväespordi talimängude jäähokiturniiril tuli tänavu leppida neljanda kohaga. Jaanuaris Leedus toimunud turniiri võitis USA, teisele kohale tuli Leedu ning kolmandale Läti kaitsejõudude võistkonnad. Järgmine turniir toimub 2019. aastal Eestis.

2017. aasta oktoobris toimunud ja KJHK võiduga lõppenud hokiklubi Sparta turniiril osalesid võistkonnad Eestist, Soomest ja Venemaalt. Novembris korraldas KJHK Tallinnas nelja riigi kaitsevägede turniiri, mille võitis Läti, edestades Soomet, Kanadat ja Eestit.

2018. aasta veebruaris korraldas KJHK perepäeva mängijate pereliikmetele ja lähedastele, millest on kavas kujundada iga-aastane tava. Aprillis mängiti Tartus traditsioonilist veteranihokit Põhja- ja Lõuna-Eestis teenivate veteranide ning kaitseväelaste vahel. Võitjaks tuli Põhja võistkond. Meeskonnad tegid Sinilillekampaaniale vigastatud võitlejate ühingu toetuseks 100-eurose annetuse.

Kaitsejõudude hokiklubi naaseb suvepuhkuselt augusti lõpus ja alustab ettevalmistusi eelseisvaks 2018-2019 harrastajate hokiliiga hooajaks ning 2019. aasta jaanuaris Eestis toimuvaks Balti sõjaväespordi talimängude jäähokiturniiriks. Võistkonnaga on oodatud ühinema kõik jäähokimängukogemusega kaitseväelased ja kaitseliitlased.

Kaitsejõudude hokiklubi on kaitseväelasi ja kaitseliitlasi ühendav jäähokivõistkond, kus mängivad ajateenijad, tegevteenistujad ja kaitseliitlased reamehest kindralini välja. Meeskonnas mängivad ka Eestis teenivad liitlas- ja partnerriikide kaitseväelased. Meeskonna tegevust toetab kaitsevägi, kaitseliit ning OÜ Bristol Trust (Sohni Tactical). Meeskonna tegevusel saab silma peal hoida Facebooki lehel www.facebook.com/kaitsejoududehokiklubi.

Keri üles