Jäta menüü vahele

Eestis toimus esmakordselt Taani kaitseväe traditsiooniline rännak

Eile läbis üle 300 vormikandja Eesti, Taani ning Ühendkuningriigi kaitsevägedest Tapa lähiümbruses korraldatud 25-kilomeetrilise Dancon rännaku.

„Eesti on väga ilus riik, eriti ehk kevadel, kui puud lähevad roheliseks ning lilled hakkavad õitsema. Üpris lage maastik ei nõudnud osalejatel suuri jõupingutusi ning ma usun, et kõik nautisid Taani armee traditsioonilist rännakut,“ ütles rännaku üks korraldajatest vanemveebel Brondsel Taani kaitseväest.

Et osa Taani kaitseväelastest ei saanud õppuste tõttu eile toimunud rännakust osa võtta, võetakse sama marsruut ette ka tuleval kolmapäeval, mil rajale on registreerunud pea 200 kaitseväelast.

Dancon rännak on traditsiooniline Taani kaitseväe 25 või 40 kilomeetrine jalgsirännak, mida korraldatakse alates 1972. aastal riikides, kus teenivad Taani Kuningriigi sõdurid. Seni on rännakuid korraldatud Küprosel, Horvaatias, Kosovos, Iraagis, Afganistanis, Liibanonis, Eritreas, Kuveidis ning Araabia Ühendemiraatides. 

Taani kaitseväelased teenivad Eestis paiknevas lahingugrupis selle aasta algusest. NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid 2016. aasta juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola. Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavateks riikideks on Prantsusmaa ja Taani.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58762

Keri üles