Jäta menüü vahele

Pärnumaa koolide õpilased tutvusid kaitseväe toetuse väejuhatusega

Täna külastasid erinevate Pärnumaa koolide õpilased kaitseväe toetuse väejuhatuse staapi Eametsas, kus said tutvuda toetuse väejuhatuse ülesannete, tehnika ja varustusega.

„Väärtustame koostööd ja ühiseid tegemisi Pärnumaa koolidega väga suurel määral. Kaitsevägi ei ole laiemast ühiskonnast isoleeritud eraldiseisev organisatsioon nagu kiputakse arvama. Oleme ennekõike Eesti ühiskonna toeks ja kaitseks ning soovime märkimisväärselt panustada ka tänaste koolinoorte teadlikkuse tõstmisesse, eriti mis puudutab riigikaitse temaatikat ja kaitseväge tervikuna,“ ütles avatud uste päeva korraldaja major Ivo Reimann.

Erinevas vanuses õpilastele tutvustati toetuse väejuhatuse ülesandeid ning üksuste ja sõdurite kasutatavat tehnikat, varustust ning relvastust. Kokku osales avatud uste päeval üle 300 Pärnumaa kooliõpilase.

Toetuse väejuhatus tähistab sel aastal oma 100. sünniaastapäeva, mille raames korraldatakse tavapärasest rohkem üksust tutvustavaid ettevõtmisi ning pööratakse tähelepanu väejuhatuse kasvavale tegevusele Pärnumaal.

Toetuse väejuhatus tegeleb kaitseväe igapäevaseks toimimiseks vajalike tegevuste korraldamisega alustades logistikast ja materjalimajandusest ning lõpetades tugiteenuste ja kaitseväe orkestriga. Samuti õpetatakse väejuhatuse logistikapataljonis ning logistikakoolis välja reserv-ja tegevsõjaväelogistikuid ning tervisekeskuses sõjaväemeedikuid.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58763

Keri üles