Jäta menüü vahele

Mereväe miinijahtijat külastas lastekaitsepäeval üle 300 inimese

Lastekaitsepäeval külastas miinijahtijat Sakala Lennusadamas peetud avatud laeva üritusel üle 300 inimese, kes tutvusid miinihävitussüsteemidega, laeva sillaga ja teenistusvõimalustega mereväes.

„On hea meel, et saime lastekaitsepäeval noorpõlvele oma sõjalaeva tutvustada. Võivad ju tänased väikesed külalised kasvada tulevasteks mereväelasteks, kellega üheskoos Eesti merealasid lõhkekehadest puhastame ja laevateid ohutumaks muudame,“ ütles miinijahtija Sakala komandör kaptenmajor Annes Babenko.

Mereväe Sandown-klassi miinijahtijale Sakala paigaldatud hüdrolokaatori ehk sonariga otsitakse meres olevaid lõhkekehi. Pardal oleva allveerobotiga või mereväe miinituukrite abiga lõhkekehad identifitseeritakse ning tehakse kahjutuks.

Viimase kahekümne aasta jooksul on Eesti vetest leitud ja kahjutuks tehtud üle 1250 lõhkekeha, milleks on peamiselt osutunud maailmasõdade-aegsed meremiinid, torpeedod, lennukipommid või teised veepõhja sattunud lõhkekehad.

Ühena kolmest kaitseväe väeliigist on mereväe peamine eesmärk kaitsta Eesti territoriaalset terviklikkust ning riiklikke huvisid merel. Eestil on kolm nüüdisaegsete miinitõrjesüsteemidega varustatud miinijahtijat, üks staabi- ja toetuslaev, spetsiaalse väljaõppega miinituukrite grupp ning miiniinfokeskus, kus hallatakse ja täiendatakse miinisõjaga seonduvaid andmebaase.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58784

Keri üles