Jäta menüü vahele

Pioneeripataljoni juhib major Ainar Afanasjev

Täna andis seni 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljoni ülema kohuseid täitnud major Priit Heinloo juhtimise üle uuele pataljoniülemale major Ainar Afanasjevile.

“Ma tänan major Heinlood, kes on väärikalt täitnud ülema kohuseid ja hoidnud üleval teie võitlusvaimu ning tervitan uut pataljoni ülemat. Major Afanasjev on pataljoni enda kasvandik, keda seostatakse pioneeripataljoniga ning kes on näidatud ennast suurepärase ohvitseri ja juhina. Mul ei ole mingit kahtlust, et ta saab sama hästi hakkama ka pataljoniülemana – teda ongi selleks kasvatatud ning see on tema unistus,” ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palm usaldades major Afanasjevile pioneeripataljoni lipu ning isikkoosseisu. 

Major Ainar Afanasjev läheb pioneeripataljoni ülemaks kaitseväe peastaabi ülema administratsiooni käsundusohvitseri ametikohalt. Major Afanasjev alustas teenistust kaitseväes õhutõrjedivisjoni ajateenijana 2000. aastal. Eelnevalt on ta teeninud erinevatel ametikohtadel pioneeripataljonis, muuhulgas demineerimiskeskuses, kompaniiülemana, operatiivsektsiooni ülemana ning staabiülemana. Major Afanasjev on osalenud välismissioonil Afganistanis. Ta on lõpetanud kõrgema sõjakooli keskastmekursuse, Balti Kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ning teda on autasustatud kaitseväe eeskujuliku teenistuse ristiga. 

Seni pioneeripataljoni ülema kohustuses teeninud major Priit Heinloo jätkab teenistust kaitseliidu peastaabis. Major Heinloo teenib kaitseväes 2000. aastast, kui läbis ajateenistuse Kuperjanovi Üksikjalaväepataljonis.  Ta on teeninud pioneeripataljonis rühmaülemana, instruktorina ning pioneerikooli ülemana, pioneeriinspektuuris ning peastaabi operatiivjaoskonnas. Major Heinloo on lõpetanud kõrgema sõjakooli keskastmekursuse, Balti Kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ning teda on autasustatud kaitseväe eeskujuliku teenistuse ristiga ning maaväe ohvitseri hõberistiga.

1. jalaväebrigaadi pioneeripataljoni ülesanne on korraldada ajateenijate pioneerialast väljaõpet ning  sõjaolukorras tõkestada vastase üksuste liikumist, tagada oma üksuste liikuvus ning parandada lahinguvõime säilitamiseks üksiksõduri ja üksuse elu- ja võitlustingimusi.

Pildid ülemate vahetuse tseremooniast: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/58860 

Keri üles