Jäta menüü vahele

Vahetus NATO lahingugrupi Ühendkuningriigi üksus

Eile Tapa linnakus peetud tseremoonial alustas Eestis 8-kuulist rotatsiooni Yorkshire’i jalaväerügemendi 1. pataljon, mis hakkab Eestis paiknevas NATO lahingugrupis teenima koos Taani kaitseväelastega.

Eestisse saabunud üksus vahetab välja eelmise aasta oktoobri lõpust siin lahingugrupi koosseisus teeninud Kuningliku Wales’i rügemendi pataljoni. 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palm tänas kodumaale suunduvat üksust teenistuse eest, tõdedes, et sõdurid tegid väga head tööd ning just igapäevane tihe koostöö erinevate riikide kaitseväelaste vahel teeb NATO-t tugevamaks ning ühtsemaks.

Rotatsiooni alustavatele sõduritele soovis 1. jalaväebrigaadi ülem aga pühendumist: “Teil on ees kaheksa kuud, mille vältel te peate osalema meie heidutuses ning kui see ei õnnestu, siis ka meie riigi kaitsmises. Ma kutsun teid ülesse leida aega ka enesearendamiseks ning seda nii sõduritena kui ka inimestena, ” ütles kolonel Palm.

Yorkshire’i jalaväerügement on tänapäeva Ühendkuningriigi ainus maakondlik rügement, mille ajalugu ulatub 17. sajandisse. Rügement on osalenud mitmetel välismissioonidel, s.h Afganistanis, Iraagis ja Kosovos.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid 2016. aasta juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola. Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavateks riikideks on Prantsusmaa ja Taani.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/58859

Keri üles