Jäta menüü vahele

Vahipataljoni ja mereväe ajateenijad andsid Jüriöö pargis truudusetõotuse

Juulikuus teenistust alustanud sõjaväepolitsei Vahipataljoni ja mereväe laevastiku ajateenijad andsid täna Tallinnas Jüriöö pargis truudusetõotuse, mis tähistas ajateenistuse esimese etapi ehk sõduri baaskursuse lõppemist.

„Alus edasisteks õpinguteks on loodud, seda nii sõjaväepolitsei kui ka mereväe liini pidi. Oleme tegevväelastena kindlad, et meie ees seisjad on nüüdsest suutelised oma varustuse ja relvastusega iseseisvalt hakkama saada,“ ütles sõjaväepolitsei Vahipataljoni ülem major Romet Kaevu.

Ligi 160 vande andnud ajateenijat on senise teenistuse jooksul omandanud teadmised sõduri põhioskustest. Vahipataljoni ülesannete eripäradest tulenevalt on sõdurid osaliselt läbinud ka aukompanii erialakursused ning täitnud presidendi auvahtkonna ülesandeid Kadriorus.

Pärast truudusetõotust suunduvad ajateenijad erialakursustele autojuhi, nooremallohvitseri või relvastuse erialadele. Vahipataljonis baaskursuse läbinud mereväe suuna ajateenijad jätkavad teenistust mereväe sõjalaevadel, kus omandatakse teadmised sidepidamise, miinitõrje-relvastuse, kokk-parameediku või motorist-elektriku erialadel.

Vahipataljon on spetsialiseerunud jalaväe ja sõjaväepolitsei üksuste väljaõpetamisele. Samuti täidab pataljon kaitseväelisi esindusfunktsioone, tagab presidendi kantselei auvahtkonna ja paneb välja aukompanii riiklikeks ja kaitseväelisteks tseremooniateks. Alates 2015. aastast paikneb sõjaväepolitsei Vahipataljon koos mereväe üksustega Põhja-Tallinnas asuvas Miinisadama linnakus.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/58958

Keri üles