Jäta menüü vahele

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste esindaja peab NATO konverentsil ettekande

15.-16. oktoobril toimub Horvaatias Zagrebis XII NATO operatsioonianalüüsi konverents „Keerukate olukordade lahendamine NATO operatsioonidel probleemses keskkonnas“, kus esineb ettekandega ka kaitseväe ühendatud õppeasutuste rakendusuuringute keskuse ressursihalduse grupi juhataja doktor Jaan Murumets.

„Ettekande teemaks on konventsionaalse ründekünnise kontseptsioon. Kaheksa NATO ja partnerriigi koostöös välja töötatud kontsept käsitleb probleemi, kuidas väikeriik saaks maksimaalselt tõsta ründekünnist tema käsutuses olevate ressursside piires,“ ütles doktor Murumets. Loodud 6-parameetriline analüütiline raamistik on märkimisväärse arenduspotentsiaaliga meetod, kuidas nõrgem osapool saab heidutada tugevamat ning luua operatsioonilised eeldused liitlastepoolseks igakülgseks toetuseks.

Konverents keskendub kahele põhiteemale: küberruumi olemus ja tegutsemine küberruumis ning üksuste kiire tugevdamise ja mobiilsusega seotud väljakutsed ja võimalused ning nende logistilised aspektid.

Kord aastas toimuvad operatsioonianalüüsi konverentsid toovad kokku operatsioonianalüütikute kogukonna NATO staapidest ja agentuuridest, liikmesriikide teadus- ja arendusorganisatsioonidest, oivakeskustest, akadeemilisest maailmast ning tööstusest.

Keri üles