Jäta menüü vahele

Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijad osalesid rahvusvahelisel õppusel

Leedus rahvusvahelisel õppusel Iron Wolf 2018 osalenud ligi 150 Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijat saabusid möödunud nädala lõpus tagasi Eestisse.

Ligi kaks nädalat Leedus Pabrade harjutusväljal kestnud õppus oli Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema kolonelleitnant Toomas Tõniste sõnul tulevastele nooremallohvitseridele äärmiselt kasulik, sest harjutati tegutsemist soomustatud tehnika vastu.

„Kuigi õppusel meie vastu tegutsenud liitlased on kahtlemata kõrgel tasemel, julgen öelda, et seda on ka Kuperjanovi jalaväepataljoni sõdurid – võitlejad olid hästi ette valmistatud ja tegutsesid tahtekindlalt,“ ütles kolonelleitnant Tõniste.

Kuperjanovi jalaväepataljoni sõdurid osalesid õppusel Leedu brigaadi Iron Wolf koosseisus, moodustades kompaniisuuruse üksuse mitmerahvuselises Ulaanipataljonis. Muuhulgas harjutati kindlustatud positsioonide rajamist, kaitselahinguid kindlustatud positsioonidel ning ühendrelvaliikide koostööd.

3-16. novembrini toimunud õppusel Iron Wolf 2018 osalesid lisaks Eesti ja Leedu üksustele ning Leedus paiknevale rahvusvahelisele NATO lahingugrupile veel liitlased USA-st ja Ühendkuningriigist, kokku 3500 sõdurit 12 erinevast riigist.

Keri üles