Jäta menüü vahele

Viru jalaväepataljoni jaanuarikutse ajateenijad omandasid sõduri baasoskused

Eile läbis üle 130 Viru jalaväepataljoni ajateenija sõduri baaskursuse lõpurännaku, mis testis nende sõdurioskuste baasteadmisi ning maastiku- ja ilmastikuoludega kohandumise oskust.

„Kursus on olnud väga intensiivne ja kiire, seda nii sõduritele kui ka tegevväelastele. Esile tõstaksin aga naisajateenijad – kokku alustas kursust neli neidu ning kõik nad on ka rännaku finišisse jõudnud,“ ütles kompaniiülem kapten Tanel Põldsepp.

7-nädalase sõduri baaskursuse ajal õppisid ajateenijad tundma oma teenistusrelva, maastikul orienteeruma, tegutsema väliharjutustel ning omandasid esmaabivõtteid, teadmisi kaitseväelisest käitumisest ning kaitseväeteenistust reguleerivatest õigusaktidest. Kursus lõppes sõdurieksami ning pea 25-kilomeetrilise lõpurännakuga.

Kompanii esindusmees reamees Maria Tõkke ütles, et eile läbitud rännak oli ajateenistuse raskeim päev. „Teekond oli kohutavalt libe, me saime kõike – vihma, lund, lörtsi, rahet. Alguses käis korraks peast läbi mõte, et vaevalt et jõuan lõpuni, aga lõpukilomeetrid  läbisime juba üsna reipal sammul,“ ütles reamees Tõkke ja lisas, et suurt toetust saavad ajateenijad enda rühmakaaslastelt. „Me naersime eile, et oleme nagu suur pere – hoiame teineteist, vajadusel aitame, vajadusel riidleme. Aga iga minu rühmakaaslase peale saan ma kindel olla,“ ütles reamees Tõkke.

Jaanuari alguses teenistusse astunud sõdurid vannuvad homme Jõhvi linnakus Eesti riigile truudust, seejärel jätkub nende teenistus kas nooremallohvitseride baaskursusel või autojuhi kursusel.  Pärast nooremallohvitseri kursuse lõpetamist asuvad jaanuarikutse ajateenijad õpetama juulis ja oktoobris teenistusse saabujaid.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59230

Keri üles