Jäta menüü vahele

Kalevi jalaväepataljoni asus juhtima major Ain Tiidrus

Reedel andis Kalevi jalaväepataljoni senine ülem kolonelleitnant Mait Müürisepp Paldiski linnakus pidulikul rivistusel ametikohustused üle uuele pataljoniülemale major Ain Tiidrusele.

„Kalevi jalaväepataljon on läbi ajaloo olnud ja on ka praegu väärikas pataljon ning olla selle pataljoni ülem on auasi. Väljaõpe nii pataljoni kui ka brigaadi tasemel on kindlasti väga mitmekülgne ning väljakutset pakkuv,“ ütles uus pataljoniülem major Ain Tiidrus.

Major Tiidrus alustas kaitseväeteenistust ajateenistusse astudes 1996. aastal. Peamiseks teenistuskohaks on major Tiidrusel olnud Scoutspataljon, kus ta on aastate jooksul täitnud erinevaid ametikohti, viimasena C-jalaväekompanii ülemana. Kaitseväeteenistuse jooksul on major Tiidrus osalenud kokku kuuel välismissioonil Bosnias, Kosovos ja Afganistanis, täites viimasel kahel välisoperatsioonil Afganistanis kompaniiülema ülesandeid. Enne Kalevi jalaväepataljoni ülema ametisse asumist teenis major Tiidrus Kaitseliidu peastaabis väljaõppeosakonna ülema ametikohal. Sõjalise hariduse on major Tiidrus omandanud KVÜÕA Kõrgemas sõjakoolis ning Balti Kaitsekolledžis. Teda on tunnustatud muuhulgas Scoutspataljoni teenetemärgiga, Kotkaristi IV klassi teenetemärgiga ning Kaitseväe teenetemärgiga lahinguliste teenete eest.

„Annan major Tiidrusele üle lahinguvõimelise pataljoni, kus minu ametiaja jooksul on muutunud nii suhtumine ajateenistusse, tegevväelaste ja ajateenistust läbivate sõdurite omavaheline suhtlemine kui ka üldine väljaõpe,“ ütles Kalevi jalaväepataljoni senine ülem kolonelleitnant Mait Müürisepp, kes jääb oma ülemaajast enim meenutama pataljonirännakuid, rahvusvahelise pataljoni juhtimist ametiaja algul ning kõiki õppusi, kus kogu isikkoosseis väljas oli.

Kolonelleitnant Mait Müürisepp alustas Kalevi jalaväepataljoni ülemana 1. augustil 2015 ning suundub peale pataljoniülema ülesannete üleandmist õppima.

 

Pildid: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59284

Keri üles