Jäta menüü vahele

Viru jalaväepataljonis peeti uue kasarmu sarikapidu

Viru jalaväepataljoni kaitseväelased, riigikaitse investeeringute keskuse esindajad ning Nordeconi ehitajad pidasid eile Jõhvis tuleva aasta alguses valmiva kasarmuhoone sarikapidu, ehituspärja tõid katuselt alla kapten Anna Oras ning staabiveebel Helari Pilve.

Viru jalaväepataljoni veebli staabiveebel Helari Pilve sõnul on iga maja sarikapidu tähtis, kuid eile peetud kasarmu sümboolne sisseõnnistamine tähistab sadadele tulevastele ajateenijatele mugavamate elutingimuste loomist.

„See maja saab olema ajutiseks koduks pea kolmesajale sõdurile ning oleme väga uhked selle üle, et saame meie ajateenijatele lisaks tasemel väljaõppele pakkuda juba lähitulevikus ka modernseid elamistingimusi,“ ütles staabiveebel Pilve.

Hetkel on Jõhvi linnaku territooriumil kolm kasarmut, millest üks oli ehitatud 1980ndate alguses ning lammutatakse pärast uue kasarmu valmimist. „Elada seal saab, kuid et jalaväelaste väljaõpe on üks pingelisemaid ning kurnavamaid, soovime me meie sõduritele vastu pakkuda väärikat elamist linnakus. Pärast vana kasarmu lammutustööde lõppu on sinna planeeritud sõdurikodu ehitamine,“ ütles staabiveebel Pilve. 

Valmiva uue kolmekorruselise kasarmu esimesel korrusel asuvad laoruumid, kus saab vajadusel korraldada ka õppetunde. Teisel ja kolmandal korrusel asuvad magalad, tegevväelaste kabinetid, õppeklassid ning olmeruumid. Sama tüüpkasarmu projekti on kasutatud muuhulgas ka 1. jalaväebrigaadi Tapa linnaku kasarmute ehitamisel.

Keri üles