Jäta menüü vahele

Peatselt Malist naasvat Eesti kontingenti tunnustati Prantsusmaa missioonimedaliga

Malis teeniva Prantsusmaa taktikalise kõrbelahingugrupi Belleface ülem kolonel Nicolas James andis peatselt koju suunduvale Eesti kontingendile eelmise nädala lõpus üle Prantsusmaa Saheli piirkonna missioonimedalid.

 „Lahkuva kontingendi mehed ja naised tegid au Eesti kaitseväele näidates selle nõudliku missiooni jooksul üles eeskujulikku distsipliini. Ma tänan teid nii enda kui kogu lahingugrupi nimel suurepärase töö eest,“ ütles kolonel James.

Missioonimedalitega tunnustatakse Prantsuse ja välismaa sõdureid, kes on teeninud välisoperatsioonidel Prantsusmaa armee ridades. Medalid saanud Eesti kontingent alustas oma rohkem kui nelja kuu pikkust teenistust Prantsusmaa mässutõrjeoperatsioonil Barkhane aprillis ja naaseb Eestisse augusti keskpaigas. Eesti üksuse teenistuskohaks on Malis Gao linna lähedal asuv Prantsusmaa sõjaväebaas. Kokku teenib jalaväerühma Estpla-30 ja toetuselemendi koosseisus Malis ligi 50 Eesti kaitseväelast. 

Prantsusmaa mässutõrjeoperatsioon Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ja anda seeläbi panus Euroopa-suunalise ebaseadusliku immigratsiooni ja inimkaubanduse tõkestamiseks. Lisaks Eestile toetab operatsiooni Suurbritannia transpordihelikopteritega ja Hispaania õhuväekomponendiga.

Keri üles