Jäta menüü vahele

Kaitseväe juhataja kohtus oma Itaalia kolleegiga

Täna lõppes kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Heremi kahepäevane visiit Itaaliasse, kus kohtus Itaalia kaitseväe juhataja kindral Enzo Vecciarelliga.

Kaitseväe juhataja visiidi eesmärk oli kahe riigi sõjalise koostöö edendamine ning seisukohtade ühtlustamine nii NATO kui Euroopa Liidu küsimustes. Esimese küsimuse puhul on Itaalia panustanud Lätis paiknevasse liitlaste lahingugruppi ja valvanud Balti riikide õhuruumi Ämaris. Samal ajal panustab Eesti operatsioonidesse Aafrikas.

„Peame oluliseks NATO poolt võetud 360-kraadi lähenemist, kus NATO oma tegevuses peab oluliseks erinevaid julgeolekualaseid väljakutseid. Kui meie vaatame hoolega ohtudele idast, siis riikide nagu Itaalia väljakutsed on lõuna suunast. Mõlemale peame vastu seisma ühiselt,“ ütles kindralmajor Herem kohtumisel kindral Enzo Vecciarelliga.

“Eesti kaitseväe panus Aafrikas ja plaanitav missioonidele minevate kaitseväelaste koosseisu suurendamine näitab selgelt meie pühendumust ühiste ohtude vastu seismisel,” lisas Itaalia kaitseväe juhataja kindral Enzo Vecciarell omalt poolt.

Lisaks kohtumistele Itaalia kaitseväe peastaabis külastas kindralmajor Herem ka ühendoperatsioonide juhtimiskeskust, erioperatsioonide väejuhatust ja karabinjeeride mobiilse brigaadi staapi.

Keri üles