Jäta menüü vahele

Tartus peetakse tipptasemel sõja- ja katastroofimeditsiini konverentsi

Täna algas Tartus rahvusvaheline sõja- ja katastroofimeditsiini konverents, mis keskendub traumahaigete käsitlusele haigla tingimustes ning aeroevakuatsiooni ja kriisiaegse tervishoiukorralduse teemadele.

„Tartu on hariduse pealinn ja selles valguses julgen ma öelda, et täna on Tartu ka Euroopa sõja- ja katastroofimeditsiini pealinn,“ ütles konverentsi avasõnades Tartu abilinnapea Madis Lepajõe. „Teie töö ja täna siin toimuv kogemuste jagamine näitab, et vajadusel oleme valmis tegutsema,“ lisas Lepajõe.

Kaks päeva kestva konverentsi jooksul teevad ettekandeid oma ala spetsialistid Ühendkuningriikidest, USA-st, Portugalist, Norrast, Rootsist, Leedust, Lõuna-Aafrika Vabariigist ja Eestist.

Konverentsi avaettekande juhtimisest kriisiolukorras teinud brigaadikindral Timothy Hodgettsi sõnul on tänane konverents väga oluline. „On oluline jagada erinevate riikide kogemusi sarnastele situatsioonidele reageerimisel, see annab võimaluse saada uusi ideid ning õppida teiste kogemustest,“ ütles brigaadikindral Hodgetts.

Lisaks ettekannetele osalejad võivad osa võtta simulatsiooni ja traumahaige käsitlemise teemalistest töötubadest. Ainulaadne võimalus avaneb konverentsi raames osalemiseks radiatsioonikahjustusega patsiendi käsitlemise töötoas, mida veavad eest oma ala spetsialistid Ameerika Ühendriikidest.

Konverentsi raames toimub ka näitus, kus tutvustatakse erakorralises meditsiinis, sõja- ja katastroofimeditsiinis ning väljaõppes kasutatavaid vahendeid ning erialast kirjandust.

Sõja- ja katastroofimeditsiini konverentsist Tartus Dorpat konverentsikeskuses võtab tänase ja homse päeva jooksul osa ligi 400 huvilist, kelle seas on esindatud nii kaitseväe- kui ka tsiviilmeedikud, Tartu ülikooli arstitudengid, Tartu ja Tallinna tervishoiu kõrgkoolide tudengid, politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti töötajad, ministeeriumide ja tsiviilhaiglate esindajad ning teised valdkonnast huvitatud nii Eestist kui välismaalt. Konverentsi korraldavad Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused koostöös kaitseväe meditsiiniteenistusega.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59122

Keri üles