Jäta menüü vahele

Suurtükiväelased harjutasid Lätis koos liitlastega

Lätis rahvusvahelisel õppusel „Summer Shield“ osalenud 140 suurtükiväelase jaoks läks õppus korda ja nad naasevad Eestisse täna öösel.

Suurtükiväepataljoni ülema kolonelleitnant Kaarel Mäesalu sõnul said ajateenijad neile püstitatud ülesannetega edukalt hakkama: „Meie tuli oli täpne, õigeaegne ja efektiivne ning seda kinnitasid ka meie Läti kolleegid, kes tänu meie osalusele said väga reaalse õppuse.“ Suurtükiväepataljoni roll õppusel oli osaleda tuletoetuse planeerimisel ning lahinglaskmistel, kokku sooritati viis laskeharjutust, et toetada kaudtulega jalaväelaste pealetungioperatsioone.

Kolonelleitnant Mäesalu lisas, et ajateenijad said tänu õppusele võimaluse töötada lahingväljal teiste riikide sõduritega, samuti said juurde ka laskmiskogemust. „Haubitsate meeskonnad said siin, Lätis, palju praktikat ning ma olen nüüd oma meeste oskustes sada protsenti kindel,“ ütles kolonelleitnant Mäesalu.

“Summer Shield” oli rahvusvaheline õppus, kus kaitseväelased harjutasid tuletoetuse planeerimist ning erinevate tuletoetusvahendite integreerimist jalaväepataljoni lahingutegevuse toetamiseks. Kokku osales õppusel üle 600 kaitseväelase Läti kaitseväe ja Zemessardze, USA merejalaväe, Eesti ning Leedu kaitseväe üksustest. Lisaks suurtükiväelastele osalesid õppusel ka Eesti õhuväe treeninglennuk L39 ja õhutulejuhid.

Suurtükiväepataljoni kolonnid liiguvad õppuste alalt Lätist Tapa linnakusse alates täna õhtul kella üheksast kuni homme varahommikul kella neljani. Kokku sõidab Tapa linnakusse kolm kolonni ja liiguvad marsruudil Adaži – Tallinna maantee – Pärnu – Sõmeru maantee – Rakvere – Tapa. Kolonnid liiguvad maanteel ja asulas kiirusega 50 kilomeetrit tunnis, masinate vahe maanteel on ligi 100 meetrit ning asulates ligi 50 meetrit.

Keri üles