Jäta menüü vahele

Veterane saab toetada päikeseloojangul joostes

Kaitsevägi kutsub kõiki jooksuhuvilisi täna päikeseloojangul Pirita rannapromenaadile osalema veteranipäevale pühendatud heategevuslikul Sinilillejooksul.

Jooksu ühisstart antakse kell 20.54 Russalka juures, finiš on Pirita hotelli merepoolsel küljel. Võistlusraja pikkus on 3,2 kilomeetrit ning tulemusi mõõdetakse kuues võistlusklassis. Iga võistlusklassi kolme parimat autasustatakse medaliga.

Esimesel heategevuslikul Sinilillejooksul jooksevad koos teistega kaitseväe sportlased – laskesuusatajad Kauri Kõiv, Indrek Tobreluts ja Roland Lessing ning sõudjad Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä. Samuti saab kohapeal proovida oma vastupidavust ja sooritada kaitseväe üldfüüsilise testi. Testi sooritajad peavad kohal olema kell kaheksa õhtul.

Jooksul osalemine eeldab vähemalt kahe euro suurust annetuse tegemist, mille eest saab iga jooksja rinda veteranide toetussümboli – sinilille. Lisateavet reeglite, registreerumise, parkimise, riietumis- ja pesemisvõimaluste kohta saab veebilehelt www.annameau.ee Veteranipäev 2014 sündmuste alt.

Sinilillede eest kogutud annetuste toel on kavas soetada kõnniabiseade Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinikule, mida tulevikus saavad kasutada nii vigastatud veteranid kui ka kõik teised kliiniku patsiendid.

23. aprillil tähistame teist korda Eestis veteranipäeva. Veteranipäevaga täname ja tunnustame neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi.

Eesti kaitseväe veteranid on need Eesti kodanikud, kes on kaitseväe koosseisus osalenud riigi sõjalisel kaitsmisel, rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil või on kodumaal teenistusülesannete täitmisel või Kaitseliidu tegevliikmena väljaõppel kaotanud püsivalt töövõime.

Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide hulka kuulub pea 2700 inimest. Kaitseväelased on välismissioonidel osalenud alates 1995. aastast Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel ja Vahemerel.

Keri üles