Jäta menüü vahele

Kevadtormil algas lahingutegevus

Täna öösel algas õppusel Kevadtorm Võru lähistel lahingutegevus, mille käigus Scoutspataljoni juhitud rahvusvaheline üksus ründab kokku harjutavat ajateenijate pataljoni ja Kaitseliidu maakaitsepataljoni.

Esimesed lahingud võttis vastu maakaitsepataljon. “Kaitseliit asus täitma lahinguplaani – maakaitsepataljon osutas vastasele visa vastupanu jätkates samaaegselt kohalike elanikkonna kaitsmist,” ütles kolonelleitnant Aron Kalmus, kes juhib Kevadtormi sõjamängu.

Tänane lahingutegevus leiab aset Võru, Kanepi ja Antsla vahelisel alal, kust üksused liiguvad edasi Viljandi suunal. Liiklejatel palutakse olla selles piirkonnas tavapärasest tähelepanelikum.

Scoutspataljoni juhitud rahvusvahelisse üksusesse kuuluvad Ameerika Ühendriikide, Ühendkuningriigi ja Läti kompaniid ning Leedu luurerühm. Neile astuvad vastu kokku harjutav ajateenijate pataljon ning Kaitseliidu maakaitsepataljon.

Hindamisõppusel rakendavad üksused lahingukogemusi ja oskusi reaalsele sõjaolukorrale võimalikult lähedastes tingimustes. Lahingute stsenaarium muutub pidevalt vastavalt tegevuse käigus kujunevale situatsioonile.

Vastast mängivad kaitseväelased on valmis ära kasutama iga hetke ajateenijatest koosneva pataljoni ründamiseks ja otsivad selleks lakkamatult võimalusi. Kaitsetegevusega algavates lahingutes hinnatakse nii erinevate tasandite staapide tööd planeerimisel ja juhtimisel, kui ka brigaadi allüksuste omavahelist koostööd lahingülesannete täitmisel.

Kevadtorm on kaitseväe suurim õppus, mis hõlmab Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakondi, Ämari lennubaasi. Põhiosa tegevusest leiab aset Valgamaal.

Keri üles