Jäta menüü vahele

Sõjaväemuusikud tähistavad taasiseseisvumispäeva

Kolmapäeval, 20. augustil annab kaitseväe orkester Tallinna linna kutsel Harjumäel taasiseseisvumispäevale pühendatud kontserdi. Kontsert algab kell 14.00.

„See on kaitseväe muusikaline pidupäevatervitus nii Tallinna linnarahvale kui ka kõigile neile, kes aitasid kaasa meie taasiseseisvumisele,“ ütles kaitseväe peadirigent ja kaitseväe orkestri ülem kolonelleitnant Peeter Saan.

Repertuaari kuuluvad Alo Mattiiseni isamaalised laulud, eesti levimuusika klassikute Raimond Valgre ja Rein Rannapi palad ning kuulda saab ka uuemaid isamaalisi laule. Koos kaitseväe orkestriga esinevad Birgit Õigemeel, Mikk Saar ja Karl-Erik Taukar.

Eesti kaitseväe orkester loodi 1993. aastal riikliku esindusorkestrina. Orkestri repertuaaris on showprogramm (tattoo) ja mitmed kontsertprogrammid nii süva- kui kergemast muusikast. Kõrvuti marsi- ja kontsertmuusikaga on orkestri repertuaaris ka tantsumuusika ja mitmed programmid koos laulusolistidega. Alates selle aasta augustist kuulub kaitseväe orkester Toetuse väejuhatuse koosseisu.

Keri üles