Jäta menüü vahele

Soome peakaplan kohtus oma Eesti kolleegidega

„Eestlaste ja soomlaste sõjalise koostöö juured ulatuvad Vabadussõja päevile. Meie eesmärgiks on, et samade väärtuste ja põhimõtetega kaitseväelaste vahele tekiks rohkem läbikäimist ja isiklikke kontakte. Meid julgustab kindel teadmine, et ka tänasel päeval on Soomes kaplaneid ja vabatahtlikke, kes on kriisiolukorras valmis Eestile tingimusteta appi tulema,“ ütles kaitseväe peakaplan kolonelleitnant Taavi Laanepere toetuse väejuhatusest.

Ühepäevase visiidi jooksul annab kolonelleitnant Laanepere oma kolleegile ülevaate kaplaniteenistuse struktuurist ja ülesannetest kaitseväes ning Kaitseliidus. Brigaadikindral Särkiö tutvustab omakorda, kuidas Soome relvajõududes kavandatakse sarnaselt Eesti kaitseväega tugiteenuste liitmist ühte struktuuriüksusesse. Samuti kohtub brigaadikindral Särkiö kaitseväe juhataja asetäitja kolonel Artur Tiganikuga.

Alates selle aasta 1. augustist on kaitseväes tugiteenuseid osutavad struktuuriüksused nagu kaplani-, sotsiaal- ja psühholoogiateenistus ning teenistuskohuste täitmisel vigastatud kaitseväelastega tegelev tugikeskus liidetud toetuse väejuhatusega. Toetuse väejuhatuse kaplaniteenistus koordineerib kaitseväe väeosades teeniva kümnekonna kaplani ning enam kui paarikümne vabatahtliku Kaitseliidu kaplani tegevust.

Keri üles