Jäta menüü vahele

Kaitseväe juhataja: haavatud veteranide tahtejõud on kõigile eeskujuks

Täna võeti Tallinnas pidulikult vastu Londonis peetud haavatud kaitseväelaste spordimängudel Eestit esindanud haavata saanud veteranid.

Sportlasi oli tervitama tulnud Ühendkuningriigi suursaadik Chris Holtby, paraolümpia komitee president välisminister Urmas Paet ja kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ning sportlaste lähedased ja sõbrad.

“Kaitseväe koondis esindas Eestit hästi ja loodan, et nad jätkavad valitud spordialal ning on ka edaspidi oma tahtejõu ja saavutustega eeskujuks teistele kaitseväelastele ja Eesti inimestele üldiselt,” ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras. Kaitseväe juhataja lisas, et Võitmatute mängudel Eestit esindanud veteranides on küllalt ainest, et pürgida Rio paraolümpiale ja seal sama edukalt võistelda.

Lõppenud Võitmatute spordimängudel Londonis võitsid haavatud veteranid kaks hõbemedalit ja ühe pronksmedali. Hõbeda võitsid veebel Jaune Engel naiste kuulitõukes ja kapral Raigo Roots jõutõstmises ning pronksi sai vanemseersant Toomas Mikk saja meetri vabaujumises.

Kapral Raigo Roots ütles võistlusel osalemise kohta:  „Võitmatu tunne on.“. Ta lisas, et jäi võistlusega rahule, kuid leidis ka kohti, mida soorituste tehnikas parandada.

Koondisega Londonis kaasas olnud Andres Siplane tugiteenuste keskusest üles, et Võitmatute spordimängud on haavata saanud veteranidele kohaks, kus saab üksteisega suhelda ja toeks olla. Samuti on ühised jõukatsumised ka osaks nende veteranide ravist.

Eelmisel nädalal peetud spordivõistlusel esindas Eestit kuueliikmeline koondis, mille liikmed võistlesid ujumises, jõutõstmises ja sõudeergomeetril sõudmises. Eestit esindanud koondis jõudis koju täna pärastlõunal. 

Võitmatute spordimängude idee algatajaks ja patrooniks on Tema Kuninglik Kõrgus Prints Harry. Võistlustel osales üle 400 Suurbritannia, Afganistani, Ameerika Ühendriikide, Austraalia, Eesti, Gruusia, Itaalia, Kanada, Madalmaade, Saksamaa, Taani ja Prantsusmaa vigastatud kaitseväelase.

Keri üles