Jäta menüü vahele

Algab sõjaväelogistikutest allohvitseride väljaõpe

Täna algab toetuse väejuhatuse logistikapataljonis kursus sõjaväelogistikutest nooremallohvitseridele.

„Neil kursustel saavad noored mehed oma esimese juhtimiskogemuse. Sõjaväelogistikutest nooremallohvitseridest sõltub logistiliste operatsioonide õnnestumine rohujuure tasandil. Nooremallohvitserid on need, kes panevad logistikuid tegema õigeid asju õigel ajal ja õiges kohas,“ ütles nooremleitnant Anton Auzin logistikapataljonist. Nooremleitnant Auzin lisas, et ka ükski rühmaülem ei suudaks täita oma ülesandeid kui tal ei ole hea ettevalmistusega jaoülemaid.

Kaksteist nädalat kestval kursusel õpetavad toetuse väejuhatuse logistikapataljoni ja logistikakooli ning 1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni instruktorid tulevastele allohvitseridele erinevate logistiliste elementide nagu väliköögid, -töökojad, -laod ja transpordimeeskonnad juhtimist jalaväeüksuste koosseisus. Kursuse lõpus peavad õppurid vastavalt oma erialale oskama ka ise kasutada kas välikööke, juhtida ja hooldada transpordivahendeid, hallata väliladusid, käsitleda kaupa, korraldada välitöökodade tööd ning anda omakorda edasi õpitut reakoosseisule. Kursusel osaleb 71 kaitseväelast logistikapataljonist ja 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonist.

Enne allohvitseriks õppimist läbisid tulevased nooremallohvitserid kolmekuulise sõduri baaskursuse, kus nad omandasid üksikvõitleja põhioskused ja teadmised ning saavutasid edasise teenistuse jätkamiseks vajaliku füüsilise vormi.

Keri üles