Jäta menüü vahele

NATO ettevalmistusmeeskond tutvub Eesti kaitse- ja tsiviiltaristuga

Eelmisel nädalal Eestisse saabunud NATO ettevalmistusmeeskond (NATO Forward Integration Team, NFIT) tutvub kuni järgmise nädalani Eesti erinevates piirkondades kaitse- ja tsiviiltaristuga.

Täna kohtus NATO Brunssumi ühendväejuhatusest pärit meeskond kaitseväe peastaabi ülema mereväekapten Igor Schvedega ning sai ülevaate Eesti valitsusasutuste struktuurist ning kriisireguleerimise protseduuridest. Samuti sai meeskond ülevaate hetke julgeolekuolukorrast, tsiviil-militaarkoostööst ning logistilise toetuse võimalustest.

„NFIT meeskonna ülesannete ring on üsna lai, kuid meie põhieesmärgiks on informatsioonivahetuse tõhustamine,“ ütles meeskonna juht Belgia kolonel Hans Houf ning märkis, et hindab kõrgelt meeskonna tööks seni osutatud toetust.

Eelmisel nädalal saabunud eelgrupp tutvus Pärnu sadama ja lennuväljaga ning sai ülevaate Pärnumaal asuva kaitseväe toetusväejuhatuse ning Tallinnas asuva NATO küberkaitse koostöökeskuse tegevusest. Reedel külastas meeskond Kunda ja Sillamäe sadamaid. Alanud nädalal tutvub meeskond Kirde-Eestis asuvate kaitse- ja tsiviilrajatistega.

Ettevalmistusmeeskonna saatmine Eestisse on üks osa NATO julgeolekumeetmest, mille rakendamise otsustasid alliansi liikmed septembris Walesis aset leidnud tippkohtumisel. 13-liikmelise meeskonna eesmärk on väljaõppe ja operatsioonide läbiviimise võimalustega tutvumine üle Eesti NATO täiendavate julgeolekumeetmete raames.

Keri üles