Jäta menüü vahele

Prantsuse üliõpilane: reservarmee on Eesti jaoks loogiline valik

Täna külastas 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakut 22 Prantsuse üliõpilast, kes viibivad Eestis Jacques Prevert´i-nimelise kõrgkooli ja Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli partnerlusprogrammi raames. Noortele tutvustati nii reservarmee põhimõtteid kui 1. jalaväebrigaadi õhutõrjepataljoni relvastust.

“Meie jaoks on kõik siin kogetu uus, kodumaal midagi sellist me ei näe,” ütles 19-aastane Sylvie Gerard, kelle sõnul on tema teadmised sõjaväest vähesed. “Ajateenistuse asemel tehakse Prantsusmaal noortele ühepäevane koolitus, mille käigus saame siis ka relvi katsuda,” sõnas ta. Gerardi arvates on ajateenistus aga vajalik. “Mulle tundub, et armee aitab poistel mehistuda. Ja muidugi Eesti asendit arvestades on reservarmee igati loogiline valik,” sõnas ta.

Külastuse käigus tutvusid kaks nädalat Eestis viibivad prantslased kaitseväe käsitulirelvade ja õhutõrjepataljoni simulaatorhalliga, samuti näidati neile ajateenijate elamistingimusi. Esimest korda külastasid Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli prantslastest vahetusüliõpilased Tapa linnakut eelmisel aastal.

1.jalaväebrigaad on Kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest. 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluvad Kalevi ja Viru jalaväepataljonid, tagalapataljon, pioneeripataljon, õhutõrjepataljon, suurtükiväepataljon ning elukutselistest kaitseväelastest koosnev kiirreageerimisvõimega Scoutspataljon.

Keri üles