Jäta menüü vahele

Kõrgem Sõjakool korraldas lahtiste uste päeva

Täna korraldasid Kõrgema Sõjakooli maaväe kadetid selle õppeaasta esimese lahtiste uste päeva, millest võttis osa üle 300 noore.

Paide Gümnaasiumi õpilane Sven Eric Tamme tuli avatud uste päevale selleks, et oma silmaga kool üle vaadata ja siiani veebist loetud infole kinnitust saada. „Kadetid on lahked. Mõnes teises ülikoolis on inimesed palju jäigemad ja ei räägi koolist nii detailselt,“ iseloomustas Tamme ringkäigu korraldajaid.

Päeva eestvedaja kadett Aleksei Billeri sõnul oli kõigil läbiviijatel ootusärevus ning lootus, et programm kulgeb plaanipäraselt. „Külastajate silm säras ja see on meile tunnustuseks, et päev oli meeldivalt korraldatud,“ lausus kadett Biller.

Kadetid rääkisid külalistele sõjakoolis õppimisest, tutvustasid kooli olmetingimusi ning kaitseväe relvastust ja varustust. Huvilised said infot sisseastumistingimuste ja õppesuundade kohta.

Järgmine Kõrgema Sõjakooli lahtiste uste päev toimub 26. novembril. Huvilistel, kes soovivad külla tulla, palume end registreerida aadressil kvuoa.teavitus[at]mil.ee. Samuti on võimalik Kõrgemas Sõjakoolis õppimisest ja eluolust rääkida kadettidega 5.-6. detsembril Tallinnas toimuval infomessil Teeviit.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgem Sõjakool on noortele, kes soovivad head juhtimisalast kõrgharidust. Sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme.

Keri üles