Jäta menüü vahele

Staabi- ja sidepataljon tähistab 96. aastapäeva piduliku jalutuskäiguga

Hommikul kell 10 rivistuvad staabi- ja sidepataljoni riviplatsil Filtri teel pataljoni kaitseväelased, ja kaitseväe orkester ning 21. kooli õpilased ja õpetajad. Üle saja inimese liigub rongkäigus 21. kooli juurde, et asetada pärjad 1940. aastal peetud Raua tänava lahingu mälestuseks.

Sidepataljoni huvijuhi Reet Kaljula sõnul on pataljoni pärjalindil kaks sõna: mäletades ja mälestades. “Mäletame, mis on olnud ja mälestame neid mehi, kes on oma tegudega tänasel päeval Eesti riigi kaitsjatele eeskujuks,” ütles Kaljula.

Pataljoni aastapäeva pidulik jalutuskäik algab väeosa territooriumilt ning kulgeb mööda Filtri teed, Keldrimäe, Lastekodu ja Kreutzwaldi tänavaid Raua tänavale. Pärast pärgade asetamist liigub rongkäik sama marsruuti pidi tagasi.

Raua tänava lahing toimus 1940. aasta 21. juuni hilisõhtul, kui kooli ruumidesse ümber paigutatud sideväelasi ründas grupp relvastatud riigipöörajaid. Sõjaväelased avasid vastutule ning kaks tundi kestnud lahingus langes kaks Eesti sõdurit, vastaspoolel oli langenuid kümmekond. Sideväelaste ja riigipöörajate vahel peetud tulevahetus oli ainuke Eesti kaitseväe lahing Teises maailmasõjas.

Keri üles