Jäta menüü vahele

Üle 100 ajateenija lõpetab reservrühmaülema kursuse

Täna lõpetab Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Lahingukoolis reservrühmaülemate baaskursuse 107 aspiranti, kes omandasid sõjaaja rühmaülema ametikohal teenimiseks vajalikke teadmisi ja oskusi.

Vahipataljoni ajateenija Sander Hermeti sõnul said kõik kursusel osalejad proovida vähemalt korra rühma juhtimist ning lihvisid varasema teenistuse jooksul kogutud teadmisi. „Õppimisime erialanädalal erinevaid oskusi alates tankitõrjest ja kaudtulest lõpetades pioneeriüksuste ja täpsuslaskuritega,“ ütles aspirant Hermet. „Rühmaülem peab teadma, milliseid ressursse tal on võimalik oma rühma heaks kasutada nii kaitse kui rünnaku etapis.“

„Võrreldes Vahipataljoni nõukogudeaegse kasarmuga on siin igasugused väikesed luksused nagu näiteks saunad ja tubadesse paigutatud kraanikausid,“ lisas Hermet, kelle kursus sai väljaõppe Lahingukooli uues hoones.

Seitsmenädalasel kursusel omandasid aspirandid jalaväe rühmaülema baasteadmisi, õppides juhtimise aluseid, ohvitserieetikat, rakenduspedagoogikat, taktikalisi teadmisi, relvastust, tulejuhtimist, pioneerindust, lahinguteenindustoetus ja topograafiat. Lisaks õppisid kursusel osalejad käsuandmist rännaku, rünnaku, kaitse ning viivituse planeerimisel ja läbiviimisel.

Kursuse lõpetanud aspirandid saavad lõputunnistused ja reservohvitseride kursuse rinnamärgid. Selleks, et saada sõjaaja rühmaülemaks, jätkavad nad teenistuspraktikat väeosas, mis kulmineerub kevadise suurõppusega Siil 2015.

Reservrühmaülemate baaskursuse läbiviimist ajateenijatele alustati 1997. aastal.

Keri üles