Jäta menüü vahele

Hävituslennukid F16 hävitasid keskpolügoonil maasihtmärke

Täna hävitasid USA hävituslennukid F16 kaitseväe keskpolügoonil Eesti ja Ameerika Ühendriikide õhuvägede õppuse käigus esimest korda maapealseid sihtmärke.

“Tänane õppusepäev on tunnistus sellest, et eelnevate õppuste ja harjutuste jooksul on kaitsevägi, õhuvägi, lennuamet ja lennuliiklusteenistus saanud väga hea ettevalmistuse ning suutnud praeguse koostööharjutuse ette valmistada selliselt, et on võimalik kasutada lahingmoona,” ütles Ämari lennubaasi ülem kolonelleitnant Rauno Sirk. “Rahuaja tingimustes tähendab see vähemalt kaheksa erineva asutuse üheaegset ning koordineeritud koostööd.”

USA 510. eskadrilli hävitajad F-16CM hävitasid maapealseid sihtmärke keskmise suurusega pommidega. Ühisõppusel kasutatakse õhk-maa polügooni ning õhk-õhk treeningalasid. Osa harjutusi toimub mitme kilomeetri kõrgusel Eesti õhuruumis ja osa toimub madalatel kõrgustel kaitseväe keskpolügooni kohal.

19. märtsist kuni 17. aprillini toimub Eesti õhuruumis Eesti ja Ameerika Ühendriikide õhuvägede ühisharjutused aitavad arendada kahe riigi koostegutsemisvõimet. Samuti annab ühisõppus olulise panuse Eesti julgeoleku tugevdamisse.

Keri üles