Jäta menüü vahele

Õppeasutusi külastasid Marylandi rahvuskaardi vanemallohvitserid

Täna võõrustas kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülem kolonel Martin Herem Ameerika Ühendriikide Marylandi rahvuskaardi ülemveeblit, maaväeveeblit ja õhuväeveeblit ning tutvustas neile Eesti kaitseväe ohvitseride ja allohvitseride haridussüsteemi.

Kolonel Herem selgitas vanemallohvitseridele kaitseväe väljaõppe tahke, mis on mõnevõrra teistmoodi kui palgaarmeedes. „Võrreldes rahuaegse teenistusega peavad meie ohvitserid ja allohvitserid olema sõja ajal valmis palju suuremat vastutust võtma ning juhtima astme võrra kõrgemaid üksuseid,“ ütles kolonel Herem. „See on väga sarnane süsteem nende allohvitseride õppes.“

Allohvitseride visiit jätkub homme Võrus, kus veeblid tutvuvad põhjalikumalt allohvitseride kursuste õppekavadega lahingukoolis ning ülehomme külastavad nad Ämari lennubaasi. Marylandi rahvuskaart on Kaitseliidu partnerorganisatsioon. Külastuse üheks eesmärgiks on arendada senisest enam ka koostööd rahvuskaardi ja kaitseväe vahel.

Kaitseväe, Kaitseliidu ja Marylandi rahvuskaardi koostöö sai alguse pärast kaitseväe taasloomist. Rahvuskaart on korraldanud kaitseväelaste ja kaitseliitlaste koolitust Ameerika Ühendriikides ning panustanud Kaitseliidu kui vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni tugevdamisse.

Keri üles