Jäta menüü vahele

Heiskame homme Eesti lipu

Kaitsevägi kutsub kõiki inimesi üles heiskama homme riigilipud, et näidata toetust veteranidele.

23. aprillil tähistame teist korda Eestis veteranipäeva. Veteranipäevaga täname ja tunnustame neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi. 

Tänavu algas veteranipäeva tähistamine juba esmaspäeval, kui Eesti sõjamuuseumis avati Maarit Murka maalinäitus, mis kujutab Eesti sõdureid ja neid ümbritsevat keskkonda Afganistanis. Täna päikeseloojangul saab osaleda heategevuslikul Sinilillejooksul. Veteranipäev 23. aprill algab Afganistanist Camp Bastionist toodud mälestusmärgi taasavamisega Paldiskis. Keskpäeval on Tori Püha Jüri kirikus jumalateenistus ning päeva naelaks on õhtune rockkontsert Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad Tanel Padar ja The Sun ning Metsatöll.

Eestis on 14 lipupäeva ning lipupäevadeks on ka riigikogu, kohaliku omavalitsuse volikogu ja Euroopa Parlamendi valimise või rahvahääletuse toimumise päev. Lisaks võib Eesti lipu heisata isiklikel ja kogukondlikel tähtpäevadel.

Riigikogu riigikaitse komisjon on algatanud Eesti lipuseaduse muutmise, et veteranipäev oleks ametlik lipupäev. Muudatusettepanek on riigikogus läbinud esimese lugemise ja loodetavasti on juba järgmise aasta veteranipäev lipupäev. Samuti on riigikogu riigikaitsekomisjon ja põhiseaduskomisjon teinud üleskutse heisata veteranipäeval lipud.

Keri üles