Jäta menüü vahele

NATO väejuhatuse ülem: alliansi tugevdamine peab jätkuma

Eestisse visiidile saabunud NATO arendusväejuhatuse ülem kindral Denis Mercier kohtus täna kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrasega, et arutada alliansi võimearendusega seonduvaid küsimusi.

Kindral Mercier´ sõnul peab NATO praeguses julgeolekukeskkonnas olema valmis reageerima väga erinevatele ohtudele ja pöörama võrdset tähelepanu kollektiivkaitsele. “Varssavist tulevad valmiduse otsused on ainult üks samm alliansi tugevdamisel. See on protsess, mis jätkub ka pärast tippkohtumist,” ütles kindral Mercier.

NATO arendusväejuhatuse ülem sai ülevaate julgeolekuolukorrast Läänemere piirkonnas, tutvus Tallinnas asuva NATO staabielemendi ja kübekaitsekeskuse tööga ning arutas Varssavi tippkohtumisega seonduvaid küsimusi.

Täna hommikul asetas kindral Mercier pärja Vabadussõja võidusamba jalamile. Homme kohtub Mercier peaminister Taavi Rõivase ja riigikogu riigikaitse komisjoni esimehe Marko Mihkelsoniga ning peab loengu Tartus, Balti kaitsekolledžis.

Ameerika Ühendriikides Norfolkis asuv NATO arendusväejuhatus on üks kahest NATO strateegilisest väejuhatusest. Arendusväejuhatus vastutab NATO arendus- ja ümberkorraldustegevuse ning väljaõppe eest. Teine Euroopas paiknev operatsioonide väejuhatus juhib NATO operatsioone.

Keri üles