Jäta menüü vahele

Virumaa noored ammutasid riigikaitselaagris praktilisi oskusi

Täna lõpeb Tapal Virumaa koolide kolmepäevane riigikaitselaager, kus ligi sada gümnaasiumiõpilast õppisid sõdurioskusi ja välitingimustes toimetulekut.

„Laagritel on riigikaitseõpetuses oluline osa, sest see annab noortele võimaluse koolipingis õpitud teooriale praktilised oskused lisada,“ ütles laagri läbiviija riigikaitseõpetaja vanemveebel Renzo Rajaste.

Laagris osalesid Vinni-Pajusti, Rakvere ja Narva Pähklimäe gümnaasiumide ning Narva vanalinna riigikooli õpilased, kes on valinud valikainena riigikaitseõpetuse.

Rakvere gümnaasiumi 10. klassi õpilane Ranno Lauri ütles, et riigikaitselaager oli väga põnev ning andis hea ettekujutuse, mis ajateenistuses ees ootab. „Pärast gümnaasiumi lõppu soovin kindlasti minna ajateenistusse ja siin laagris osalemine annab selleks hea ettevalmistuse,“ ütles ta.

Teisipäeval alanud laagris said noored esmase ettekujutuse kaitseväeteenistusest ning omandasid maastikul toimetulekuks vajalikud oskused. Instruktorite juhendamisel õppisid noored rivis marssima, esmaabi andma, metsa varjualust püstitama, orienteeruma ning automaadist laskma.

Riigikaitseõpetus on valikaine, mida õpetatakse enam kui 150 gümnaasiumis ja kutsekoolis üle Eesti. Riigikaitseõpetus paneb aluse Eesti riigikaitse põhimõtete mõistmisele ning annab aimu ajateenistuses õpetatavatest oskustest. Riigikaitset koolides õpetavad  kaitseväelased ja kaitseliitlased. 

Keri üles