Jäta menüü vahele

Saksa kindral: eestlastega harjutamine tugevdab liitlassuhteid

Saksa Bundeswehri 23. mägijäägrite brigaadi ülem brigaadikindral Alexander Sollfrank kohtus täna 1. jalaväebrigaadi staabiülema kolonelleitnant Mati Tikerpuuga ning tutvus Eestis teeniva üksuse tegevusega.

„Meie rotatsioonil on mitu olulist eesmärki – me harjutame Eesti maastikul, mis ei ole üks kergemaid ning saame seeläbi tugevamaks ja teeme koostööd Eesti kaitseväelastega, mis tugevdab meie liitlassuhteid,“ ütles brigaadikindral Sollfrank ja tänas Eesti riiki ning kaitseväge sooja vastuvõtu eest.

Saksa kaitseväelaste eesmärk on tutvuda Eesti maastiku ja väljaõppetingimustega ning harjutada koos Eesti kaitsejõudude ja teiste siin viibivate liitlasüksustega. Üksus jõudis Eestisse juuli alguses ning jääb Tapale kuni septembri lõpuni.

Kolmekuuline rotatsioon on jagatud kaheks pooleteise kuu pikkuseks tsükliks, milles osalevad 231. mägijäägripataljoni kaks erinevat kompaniid. Kokku on Saksa kontingendi suurus ligi 200 inimest.

Mägijäägrite üksused on spetsialiseerunud raskel maastikul ning ekstreemsetes ilmastikutingimustes tegutsemisele. Eestis teenivate üksuste relvastusse kuuluvad jalaväe lahingumasinad Boxer ja luuresoomukid Eagle. 231. mägijäägripataljoni kodubaas asub Bad Reichenhallis Lõuna-Saksamaal.

Keri üles