Jäta menüü vahele

Kõrgem sõjakool alustab õppeaastat piduliku jalutuskäiguga

Kaitseväe ühendatud õppeasutused tähistavad õppeaasta algust 31. augustil traditsioonilise piduliku jalutuskäiguga Tartu linnas, millele järgneb tehnika- ja relvanäitus Tartu linnas aadressil Riia 12.

Pidulik jalutuskäik algab homme, 31. augustil kell 10.00 Riia 12 peahoone juurest. Rongkäik liigub mööda Riia ja Ülikooli tänavat Raekoja platsile, sealt liigutakse mööda Ülikooli tänavat Munga tänavale haridus- ja teadusministeeriumi juurde. Ministeeriumi eest liigub rongkäik mööda Vabaduse puiesteed ja Riia tänavat kaitseväe ühendatud õppeasutuste juurde tagasi. Rongkäigul osalevad kõrgema sõjakooli põhi- ja keskastme kursuse õppurid, teenistujad ja kaitseväe orkester ning neid saadavad kaks soomustransportööri.

Kella üheteistkümnest üheni saavad huvilised kaitseväe ühendatud õppeasutuste peahoone ees ning fuajees tutvuda kaitseväe relvastuse ja tehnikaga. Näitusele pannakse kokku 28 ühikut erinevat tehnikat ja relvastust, huvilised saavad uudistada nii käsituli-, kaudtule-, tankitõrje kui õhutõrjerelvi ning soomustransportööre. Külalistele on avatud ka õppeasutuste muuseum.

KVÜÕA kõrgem sõjakool on noortele, kes soovivad head juhtimisalast kõrgharidust. Kõrgema sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme.

 

Keri üles