Jäta menüü vahele

Kaitseväe juhataja arutas senaator McCainiga olukorda NATO idatiival

Ameerika Ühendriikides töövisiidil olev kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras kohtus USA kongressi mõlema koja relvajõudude komiteede juhtidega ja arutas olukorda NATO idatiival.

Arutelud senati relvajõudude komitee esimehe senaator John McCainiga ning teiste komitee liikmetega keskendusid NATO Varssavi tippkohtumisel vastuvõetud sammude hindamisele.

Kaitseväe juhataja sõnul on Ameerika Ühendriikide panus Ukraina vastu suunatud Venemaa agressiooni järgselt olnud NATO-s kõige konkreetsem ning käegakatsutavam. „Eesti jaoks on oluline, et USA sõjaline kohaolek piirkonnas jätkub ning seda täiendab teiste NATO liitlaste üksuste paiknemine Balti riikides ja Poolas,“ ütles kindralleitnant Terras kohtumisel John McCainiga.

Kohtumistel keskenduti ka USA kongressis käimasoleva eelarveprotsessi ning NATO idatiiva kindlustamiseks mõeldud eraldiste teemadele. Kindralleitnant Terras rõhutas Eesti kindlat valmidust teha omalt poolt kõik, et Eestis viibivad liitlaste üksused oleksid võimalikult hästi majutatud ning nende väljaõppevajadused oleksid kõige paremini tagatud. „On selge, et Eesti valitsuse otsus panustada kaitsekuludesse 2% SKP-st ning vajadusel isegi enam, ei ole jäänud meie suurima liitlase silmis tähelepanuta“, ütles kindralleitnant Terras.

Kaitseväe juhatajal on visiidi käigus Ameerika Ühendriikidesse kavas veel kohtumine USA staabiülemate komitee esimehe kindral Joseph Dunfordiga ning osalemine paneeldiskussioonis Washingtonis paikneva Euroopa poliitikaanalüüsi keskuse iga-aastasel julgeolekufoorumil.

Keri üles