Jäta menüü vahele

Sõjakooli lahtiste uste päeva külastas üle 300 huvilise

Täna kõrgemas sõjakoolis korraldatud õppeaasta esimesele lahtiste uste päevale tuli gruppide ja üksikkülastajatena kooliga tutvuma üle 300 huvilise.

„Olen juba üle viie aasta unistanud kõrgemasse sõjakooli õppima tulemisest. Mõte tekkis juba enne seda, kui naistele tänased ajateenistuse läbimise võimalused loodi,“ ütles lahtiste uste päeva külastaja Ragne Plaan, kes tuli sõjakooli eluolu ja tingimustega lähemalt tutvuma.

Lahtiste uste päeva ringkäigu raames tutvustasid kadetid külastajatele sõjakooli õppimis- ja olmetingimusi ning kaitseväes kasutatavat relvastust ja varustust. Lisaks said külastajad tutvuda kaitseväe ühendatud õppeasutuste sõjamuuseumiga ning infot sõjakooli sisseastumistingimuste ja õppesuundade kohta.

Kõrgem sõjakool korraldab aastas neli avatud uste päeva, neist kaks õppeaasta esimesel ja kaks teisel poolel. Järgmine võimalus kõrgema sõjakooli lahtiste uste päevale tulla on 11. novembril 2016. Rohkem infot kõrgema sõjakooli koduleheküljel www.sojakool.ee/tule-kulla.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool on noortele, kes soovivad head juhtimisalast kõrgharidust. Sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme.

Keri üles