Jäta menüü vahele

Merevägi õpetas välja uued kaitseväe tuukrid

Miinisadama tuukrijaamas lõppes täna tuukri eriala baaskursus, kus vastava kutsetunnistuse said viis kaitseväelast, sealhulgas neli tulevast akvalangist-geoloogi.

Tuukri eriala baaskursusel oli uusi oskusi omandamas üks mereväelane ning neli ajateenijat 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljonist. Viiele kaitseväelasele viidi läbi erinevaid sukeldumisharjutusi kuni 20 meetri sügavuses vees.

Barokambris viidi läbi treeningsimulatsioone sukeldumisel kuni 60 meetri sügavusele. Kursuse ülem vanemveebel Taivo Janson jäi õppuritega rahule ja ütles, et kõik kursusel osalenud tulid ülesannetega hästi toime.

“Nelja kursuse lõpetanud ajateenija teenistus jätkub Tapal pioneeripataljonis, kus nad omandavad akvalangist-geoloogi eriala. Akvalangist-geoloogid kuuluvad pioneeriluure rühma ning nende eripäradeks on sukeldumis- ja ronimisvõimekus.

Lisaks õpivad sõdurid pioneeriluuret,  geoloogiat, demineerimist, ja vastase tõkete tuvastamist,” ütles 1.

jalaväebrigaadi pioneeripataljoni pataljoniveebel vanemveebel Eero Naudi.

Kursuse edukalt läbinud reamees Kaasik ütles, et pärast kursuse lõpetamist võivad tema ülesanneteks saada sildade kontrollimine ning abistamine uute sildade rajamisel. “Silla olemasolul on meie ülesandeks hinnata selle konstruktsiooni tugevust, veendumaks, et see on võimeline kandma kaitseväe rasketehnikat.”

Tuukri eriala baaskursusega liitumiseks tuleb eelnevalt läbida mitmed füüsilised katsed. Kursust viiakse mereväes läbi aastas korra ning selle kestvus on viis nädalat. Tuukri eriala baaskursuseid on Tallinnas mereväe tuukrijaamas läbi viidud alates 2015. aastast. Varasemalt viidi kursused läbi Lätis Liepaja tuukrikoolis.

Eesti mereväe tuukrijaam asub Tallinnas Miinisadamas. Mereväe tuukrid kasutavad modernset varustust, mis võimaldab sukelduda kuni 55 meetri sügavusele. Võimaliku kessoontõve ja barotrauma ravimiseks tuukritel on soetatud mobiilne rekompressioonikamber.

Foto: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/57780

Keri üles