Jäta menüü vahele

Eestlased võitsid Balti sõjaväespordi talimängude jäähokiturniiri esikohamängus Kanadat

Eesti kaitsejõudude hokiklubi alistas eile Lätis lõppenud Balti sõjaväespordi talimängude jäähokiturniiri esikohamängus Kanada, tulles teist aastat järjest turniiri võitjaks.

Kolmandale kohale jäi Läti, edestades oma lõunanaaber Leedut. Valmieras peetud jäähokiturniiril võitis Eesti esimeses mängus 2:7 seisuga Leedut. Kohtumises Lätiga suutsid eestlased 1:4 kaotusseisust viigistada ja võita järgnenud karistusvisete seerias lätlasi skooriga 5:4. Kanada meeskond alistas Läti 11:2 ja Leedu 9:2. Tasavägises ja võitluslikus esikoha mängus võitis Eesti Kanadat skooriga 4:2, lätlased võitsid pronksimängud Leedut tulemusega 6:5.

Eesti kaitsejõudude hokiklubi koondises mängisid turniiril tegevväelased Scoutspataljonist ning staabi- ja sidepataljonist, ajateenijad vahipataljonist, Kalevi jalaväepataljonist ning staabi- ja sidepataljonist, samuti kaitseliitlased erinevatest malevatest üle Eesti. Koondise treener on Jüri Rooba.

Lisaks võistlesid esmaspäevast neljapäevani peetud 4. Balti sõjaväespordi talimängudel Balti riikide kaitseväelased ja kaitseliitlased ka laske- ja murdmaasuusatamises, talvises kalapüügis, rinnalt surumises ning jäähokis. Suusaaladel ja rinnalt surumises olid esindatud ka Ukraina ning jäähokis Kanada kaitsejõudude sportlased.

Murdmaasuusatamise noorteklassi tüdrukute arvestuses võtsid kolmikvõidu Kaitseliidu Võru maleva kaitseliitlased: esikohale tuli Kaidy Kaasiku Keidy Kaasiku ja Merli Mari Utsali ees. Noormeeste arvestuses saavutas teise koha Kasper Keerperg Kaitseliidu Järva malevast. Täiskasvanute hulgas võtsid murdmaasuusatamise mõlemad esikohad eestlased – naiste arvestuses malevlane Terje Piirmann Kaitseliidu Võru malevast ja meeste arvestuses reamees Mart Kevin Põlluste 2. jalaväebrigaadist.

Laskesuusatamise noorteklassis tütarlaste hulgas saavutasid Kaitseliidu Võru maleva kaitseliitlased Hanna Moor, Gerda Narusk ja Miia Heleene Utsal vastavalt teise, kolmanda ja neljanda koha. Ainukesena suutis eestlasi edestada esikohale tulnud Krystyna Daytrenko Ukrainast.

Täiskasvanute arvestades saavutas malevlane Sirli Hanni Kaitseliidu Võru malevast naiste arvestuses teise koha.

Murdmaasuusatamise segateatevõistluses tulid täiskasvanute hulgas esikohale Terje Piirmann ja Mart Kevin Põlluste kahe Leedu võistkonna ees. Noorte klassis saavutasid esikoha Keidy Kaasiku ja Kasper Keerperg ning kolmandaks tulid Kaidy Kaasiku ja kaitseliidu Võru maleva Kristjan Sok.

Laskesuusatamise segateatevõistluses saavutasid noorteklassis teise koha Hanna Moor ja Taavi Perv, kes jäid alla vaid Läti meeskonnale. Täiskasvanute hulgas tulid kolmandaks malevalne Sirli Hanni ja reamees Hannes Moor 2. jalaväebrigaadist. Nende järel neljandaks isa ja tütre tandem Gerda Narusk ja nooremleitnant Priit Narusk.

Talvises kalapüügis jäid Eesti esindajad Läti ja Leedu järel kolmandaks.

Järgmised, järjekorras viiendad Balti sõjaväespordi talimängud toimuvad tuleval aastal Leedus.

Pildid: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/57899

Videod:

https://www.youtube.com/user/sodurileht/videos

https://www.facebook.com/pg/s6durileht/videos/?ref=page_internal

Keri üles