Jäta menüü vahele

Mereväe lipulaev Admiral Cowan naasis teenistusest NATO miinitõrjegrupis

Täna naasis Tallinna Miinisadamasse mereväe lipulaev Admiral Cowan, mille meeskonnaliikmed teenisid ligi kaks kuud NATO 1. alalises miinitõrjegrupis.

NATO 1. miinitõrjegrupi koosseisu kuulumise ajal võttis miinijahtija Admiral Cowan koos liitlasriikide laevadega osa mitmetest koostööharjutustest, kus kontrolliti üksuse võimekust reageerida ja toime tulla erinevate ohuolukordadega sadamas ning merel. Admiral Cowani meeskond külastas teenistuse jooksul sadamaid Belgias, Saksamaal ning Prantsusmaal.

Selle aasta juulikuuni jääb NATO 1. alalisse miinitõrjegrupi koosseisu mereväe staabi- ja toetuslaev EML Wambola, mis on määratud NATO 1. alalise miinitõrjegrupi koosseisu lipulaevaks. Sisu- ning tehnika poolest ulatuslikult kaasajastatud Wambola arvati Eesti mereväes teenistusse mullu 1. novembril.

NATO alalist mereväeüksust on möödunud aasta juunikuust esmakordselt ajaloos juhtimas Eesti mereväeohvitser – kaptenleitnant Johan-Elias Seljamaa. Alanud aastast on ka NATO üksuse juhtstaabi liikmed Eesti mereväelased.

Merevägi on NATO miinitõrjegruppides osalenud juba üle kümne aasta, panustades merelise üksuse koosseisu nii miinijahtijatega kui staabi- ja toetuslaevadega. Ühena neljast NATO merelise väejuhatuse alluvuses olevast laevade grupist on NATO 1. alaline miinitõrjegrupp valmidusüksus, mis pakub miinitõrjealast kompetentsi ning keda allianss võib viiepäevase etteteatamisajaga saata erinevatesse maailma paikadesse.

Keri üles