Jäta menüü vahele

Merevägi korraldas miinitõrjevõimekust käsitleva NATO koostöökohtumise

Sel nädalal toimus Eesti mereväe korraldatud NATO koostöökohtumine, kus arutati miinitõrje- miinisõjavõime arendamise võimalusi.

„Mereväe vastutusala käsitlevas töögrupis osalemine aitab meil olla kursis valdkonnas toimuvate protsesside, arenduste ning uute suundadega,“ ütles mereväekooli ülem kaptenmajor Janek Naur. NATO miinitõrje- ja miinisõjavõimele keskenduva koostöökohtumise TTEP (Tools and Tactics Evaluation Panel) korraldamine oli Eesti mereväele esmakordne ning selle läbi tugevdati sidemeid oma liitlastega.

TTEP töögrupi kohtumisel fikseeriti liitlaste ettepanekud valdkonnas toimuvatel õppustel ja operatsioonidel rakendatava metoodika, taktika ning toetavate protseduuride parendamise osas. Lisaks mereväelastele Eestist võtsid töökohtumisest osa 16 liitlast Ameerika Ühendriikidest, Kanadast, Prantsusmaalt, Rootsist, Türgist, Itaaliast, Kreekast, Saksamaalt, Hollandist ning Ühendkuningriigist.

Eesti mereväe peamine kompetents on miinitõrje. Merevägi on osalenud NATO miinitõrjegrupis üle kümne aasta, panustades iga poolaasta vältel üksuse koosseisu ühe alusega. Eestlaste järjekestev osalus miinitõrjeoperatsioonidel ning nende planeerimisel on liitlaste seas kõrgelt hinnatud. Möödunud aastast on NATO 1. alalist miinitõrjegruppi juhtimas Eesti mereväeohvitser.

Keri üles