Jäta menüü vahele

Eesti kaitseväelane tuli Belgia kaitseväe taktikalise laskmise meistriks

Toetuse väejuhatuses teeniv kapral Meelis Unt võitis eile Belgias peetud Belgia kaitseväe taktikalise laskmise meistrivõistlused individuaalarvestuses.

Meeskondlikult saavutasid eestlased Belgia kaitseväe esindusmeeskonna järel teise koha, edestades kolmanda tulemuse saavutanud Hispaania Guardia Civil meeskonda. Meeskonna teised liikmed – 1.  jalaväebrigaadis teeniv nooremleitnant Jaak-Joseph Rumvolt, veebel Andres Boklan staabi-ja sidepataljonist ning kapten Tarvo Planken lahingukoolist saavutasid individuaalarvestuses vastavalt 12., 14. ja 23. koha.

„Hea meel on selle üle, et kaitseväelaste relvakäsitsemise ja laskeoskus on aasta aastalt läinud paremaks ning seetõttu läheb ka sisemine konkurents järjest tihedamaks,“ ütles meeskonna kapten kapral Meelis Unt.

Võistlusel osales kokku 135 laskurit viiest riigist, lisaks belglastele ja eestlastele oli  kahe meeskonnaga esindatud Hollandi õhu- ja maavägi, samuti panid meeskonnad välja Hispaania Guardia Civil ja Luksemburgi politsei.

Võistlus koosnes viiest taktikalisest laskeharjutusest, millest kaks tuli läbida püstoliga, kaks automaadiga ja üks mõlema relvaga. Laskeharjutustel oli kohustuslik kanda lahingvarustust kogukaaluga 8kg. Sihtmärkide kaugusel ulatusid 5m kuni 150m, sealjuures tuli tabada ka 150m kaugusel olevaid 20x20cm läbimõõduga metallsihtmärke.

Eesti ja Belgia relvajõudude laskespordialane koostöö sai alguse 2011. aastal, mil kaitsejõudude spordiklubi meeskond osales esmakordselt taktikalise laskmise võistlusel Belgias. Eelmisel sügisel võõrustasid eestlased belglasi ja hollandlasi Nursipalu harjutusväljal korraldatud taktikalise laskmise meistrivõistlustel

Keri üles